Memòries de la pandèmia

El Vinseum ha engegat una campanya de recollida de documents i objectes materials que testimoniïn el pas de la COVID 19 pel nostre país.

Aquest fons material, informen des del museu, pot ser molt divers: “EPI (guants, màscares, bates i altre material sanitari…), cartells de tancat per COVID19, dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva per fer front a la pandèmia, objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social; nous productes creats per empreses i indústria; obres d’art a l’espai públic; i ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries. En el pla documental els suports poden ser: fotografies, vídeos, missatges de veu, etc”.

“El material donat”, segueix dient el Vinseum, “esdevindrà el patrimoni cultural que les properes generacions podran vincular amb aquesta crisi que primer és sanitària, però també social, econòmica i cultural”.

Es tracta d’una campanya que es realitza de forma coordinada amb diferents museus de les Xarxes de Museus d’Història i Monuments i de Museus d’Etnologia de Catalunya.

Per a participar-hi, cal entrar al web del Vinseum i emplenar un formulari.

Els comentaris estan tancats.