El Dia Internacional dels Museus, enguany a la xarxa

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus (DIM). I enguany, degut a la COVID-19, el Consell Internacional dels Museus ha proposat una celebració de tipus no presencial. I el Vinseum hi participarà.

El lema per aquest any és ‘Museus per la igualtat: diversitat i inclusió‘ i l’objectiu és “esdevenir un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus, així com promoure eines per identificar i superar els prejudicis en el que els museus mostren i en les històries que expliquen”. A més, des del Departament de Cultura de la Generalitat també es proposa el lema #TornaremalsMuseus.

El Vinseum ha organitzat una programació exclusivament a les xarxes. Les propostes començaran dilluns 11 de maig i continuaran tots els dies fins diumenge 24 de maig.

D’acord amb el lema d’enguany, es donarà una atenció especial a Mas Albornà, que han estat realitzant visites guiades al museu i també a la cooperativa d’integració social L’Olivera, la qual parlarà dels seus projectes i de la seva participació al Most Festival.

Per a la canalla hi haurà una activitat participativa anomenada Patrimonis confinats amb l’objectiu de recollir i conservar objectes o creacions que els nens i nenes hagin utilitzat i creat durant aquests dies de confinament per tal de poder documentar el moment. Però també hi haurà espai per a propostes més lúdiques que inclouran un escape room virtual i un quiz.

I molt més. Estigueu atents a les xarxes!

Els comentaris estan tancats.